SLIK VASKER DU SMINKEKOSTENE DINE

Hva er vel ikke deiligere enn helt rene og myke sminkekoster?

 Sminkekostene dine kan være en skikkelig bakteriebombe.  Skitne koster kan forverre et kviseutbrudd, føre til øye infeksjoner og ellers virke irriterende på huden. Gammel makeup som blir liggende og klumper seg i kosten vil også gi en dårligere påføring av makeup. Spesielt rouge og solpudder kan bli ujevnt og flekkete. I en stressende hverdag er det ofte at man utsetter kostevasken. Jeg vil derfor komme med noen gode og ganske enkle råd som kan inspirere til bedre hygiene, og ikke minst, glede ved å ha rene og friske koster!

 

BØRSTERENS SPRAY

Det kjappeste og enkleste alernativet. Dette er en spray som dreper bakterier og fjerner fargepigmentet fra kosten. Favoritten min på reise, da det er ekstra viktig å tenke hygiene. Perfekt dersom du også har få børster og må bruke samme kost på forskjellige farger. Jeg anbefaler glo minerals brush cleaner dersom du vil ha en skikkelig effektiv rens.

Slik gjør du:

Spray lett på kosten og tørk av på papir eller håndkle. Stryk alltid kosten med hårene.

Det er verdt å merke seg at noen renser inneholder alkohol, og bør derfor brukes med forsiktighet og i små mengder da de kan gjøre naturhårskoster litt tørre. Dersom du har syntetiske koster er det bare å kjøre på, da disse ikke trekker til seg produkt.

 

BØRSTE SHAMPO

Det er en grunn til at man burde investere i en shampo designet for naturhårskoster. Disse kostene ofte mer eksklusive og kostbare, og med den rette pleien vil de vare år etter år! Min favoritt er jane iredale Truly Pure brush shampo. Denne er designet slik at kostene blir grundig rene, og kjempemyke – nesten som shampo og balsam i et.

Slik gjør du:

Bare hårene på kosten skal vaskes. Det vil si, være i kontakt med shampo og vann. Jobb inn shampoen i hårene, gjerne ved å pensle kosten frem og tilbake inni handflaten din. Skyll deretter og gjenta prosessen dersom vannet enda er veldig skittent. Store pudderkoster med mineral foundation vil potensielt sett bli umulig å vaske dersom du venter for lenge mellom hver gang. Ideelt sett 1- 2 ganger i uken. I verste fall 1 gang i månten. Ikke vent lengre!

Tørking:

La kosten ligge flatt, eller lett skrånende med børstehårene nedover slik at alt vannet renner ut. Jeg bruker alltid et håndkle som er rullet sammen i den ene enden, og tørker de lett skrånende. Pass bare på at hårene ikke blir bøyd.

Er du på farta kan du føne kostene tørre. Bruk da middels varme og avslutt med kald luft.

 

Disse produktene anbefaler jeg til rensing av koster:

110701 2jane-iredale-truly-pure-shampoo-_-conditioner-400ml

3LM brush cleanser 4brush_cleaner_2011 5 cleanser400_copy

 

 

Jane Iredale Botanical brush cleaner

Jane Iredale Truly Pure Shampoo & Conditioner

Laura Mercier Brush Cleanser

Glo Minerals Brush Cleanser

5 Liquid Blender Cleanser

 

IKKE GJØR DETTE!

Jeg har jobbet med profesjonelle koster i mange år, og det er så trist når jeg får innom kunder som viser meg utslitte ”skabbete” koster som aldri har fått annet en zalorens, for så tørke stående i en kopp. Vann vil da renne ned i kosten og løse opp limet, noe som igjen vil føre til at hårene slipper og vil ligge igjen over hele ansiktet ditt.

 

Altså! Det er greit med en kjapp rens i form av spray, men ikke skipp unna en grundig sjamponering i blant! Jeg tar de samtidig som jeg vasker badet, eller på en søndagskveld mens jeg har på en ansiktsmaske og pusser tennene. Gjør det på kvelden, så er de friske og rene til du skal bruke dem om morgenen!

 

Lykke til!

Hilsen Tone

Tone