Ny glød til vinterblek hud med JetZet Sun og VitaLiberata

Selvbruning, tips & triks

Nå som sola sakte men sikkert begynner å vise seg frem og det blir lysere dager, kommer savnet etter den fine sommergløden. Hva er da bedre enn å smugstarte brunfargen med selvbruning?

For enkelte kan selvbruning være noe man unngår fordi det ofte kan virke litt for innviklet å påføre, det skjolder seg, og etter flere forsøk gir man rett og slett litt opp. Her er noen enkle tips og  triks for å unngå de største feilene og som garanterer deg en fantastisk glød.

Velg rett type selvbruningsprodukt!

Det finnes mange typer selvbruning som er alt fra lotion til spray. To av de beste i bransjen er Vita Liberata pHenomena Mousse og Curasano. Begge har fått priser for både glød og påføring, så med disse er du sikret et godt resultat.

En mousse tar litt lenger tid og krever at du bruker en tanningmitt (vott), for best mulig resultat. En mousse vil gi deg et litt mer varig og brunere resultat. Spraytan går kjapt og gir et gradvis bedre resultat i og med at den er litt svakere på farge. Bruk gjerne votten under påføring. Vær nøye med overganger fra armer til hender, fot til tær osv.

Tips før påføring:

Uavhengig av hvilken selvbruner du velger, er det du gjør før påføring det aller viktigste for å få et jevnt og fint resultat! Det er viktig at du skrubber kroppen skikkelig, gjerne dagen før. Dette vil fjerne død hud og etterlate huden myk og klar til påføring. Gjør du ikke dette kan selvbruningen bli skjoldete, da den vil feste seg bedre på dine tørre partier. Det er årsaken til at selvbruning ofte blir skjoldete på albuer og knær. Her har huden vår en tendens til å bli fort tørr, så veldig viktig å skrubbe disse partiene godt, i tillegg vil det lønne seg å gi disse områdene en skikkelig omgang med en fet bodylotion etter skrubb! 

Mange tenker det at det blir lettere å få en jevn glød dersom man bruker bodylotion eller olje på kroppen før selvbruning. Det eneste dette vil gjøre er å fukte huden så selvbruningen ikke vil sitte like godt og gir skjolder.  Vi anbefaler at du droppe dette rett før påføring. Vent i så fall et par timer før du påfører selvbruningen.

Påføring:

Med spraytan legger du et håndkle på gulvet (for å unngå spray på fine fliser). Hold sprayflasken ca 30 cm unna kroppen og spray fra topp til tå. Spiller ingen rolle hvor du starter, men pass bare på at du ikke holder deg på et sted for lenge. Husk også de «skjulte» stedene på kroppen som på bakside av armen. Få noen til å hjelpe deg med ryggen. Du kan fint bruke spraytan i ansiktet. Lukk øynene og bruk samme teknikk. Etter første påføring vil ikke fargen vise seg med en gang, men gradvis blir brunere ettersom tiden går. Du vil ikke få mer enn en lett glød etter første gang. Det er nå tid for å gå over med votten. Bruk sirkulære bevegelser rundt foten og ankelen, knær, albuer, hender og i ansiktet – for å jevne ut fargen. Ved å bruke votten unngår du skjolder! 

Vita Liberata har laget en  enkel video for påføring av mousse/lotion. Her ser man hvor man påfører siden produktet er farget, noe som kan være en fordel for å få et jevnt resultat. Misten de bruker i videoen er ikke et must, men bruk heller en mist enn en bodylotion.

Med disse enkle teknikken får du et fantastisk og naturlig resultat. For å oppnå den varige 2-3 ukers selvbruningen gjør du det samme i tre omganger. Dusj etter 24 timer og gjør akkurat det samme om igjen. Da vil fargen bli mer intens og vare lenger.

Til slutt:

Disse to typene selvbruning tørker på minuttet så her trenger du ikke tenke på å ikke kunne kle på deg etter påføring. Men man kan jo alltid være litt føre var så unngå de lyseste klærne, unngå veldig fuktige omgivelser som feks å ligge i sola eller bade på stranda. Etter et par timer kan du trygt påføre lotion om du vil ha litt ekstra glødene hud. Vi anbefaler Vita Liberata Gradual Glow som fukter godt og gir super fin glød.

Lykke til, hilsen alle oss hos essensbeauty.no