Store porer og grov tekstur: Produktanbefalinger for å redusere porer og få en mykere og mer glødende hud

Har du store porer og grov tekstur på huden din? Du er ikke alene. Mange mennesker sliter med dette problemet, og det kan være frustrerende å prøve å finne løsninger som faktisk fungerer. Men frykt ikke, det er hjelp å få. 

Her er noen produktanbefalinger fra PCA Skin, Neostrata og Elixir Cosmeceuticals som kan hjelpe deg med å redusere porene og forbedre hudens tekstur.

Kan brukes opptil 3 ganger i uken

PCA Skin: Prøv PCA Skin’s Pore Refining Treatment. Dette produktet kombinerer flere ingredienser som eksfolierer huden, redusere porene og forbedrer hudens tekstur

  • Mandelic Acid – AHA syre som gir en mild kjemisk eksfoliering og etterlater en klar hudtone
  • Papain – fruktenzym fra papaya som er mye brukt for en skånsom eksoliering
  • Rispulver og pimpsten  – mekanisk eksfoliering med ulike størrelser for en skånsom og effektiv peelende effekt
  • Kaolin og Bentonite – absorberende leirer som hjelper å trekke ut urenheter og etterlater huden klar og ren
  • Bisabolol – agent i kamomille som styrker barrierefunksjonen og er ekstremt beroligende
  • Saccharide Isomerate – glukose (druesukker) fra det marine elementet som fornyer huden og eksfolierer samtidig som den reduserer sensitivitet og synligheten av porer 

NEOSTRATA: Smooth Surface Glycolic Peel Pads, disse padsene har glykolsyre, en type alfahydroksysyre (AHA) som er kjent for sine eksfolierende egenskaper.

Glykolsyre fungerer ved å løsne bindingene mellom overfladiske hudceller, noe som tillater døde og tørre celler å skrelle av. Dette fremmer cellefornyelse og avslører en glattere, mer strålende hudoverflate.

Neostrata’s pads er også formulert med aminofil, en aminosyrederivat som bidrar til å styrke hudens naturlige kollagen, noe som forbedrer hudens fasthet og elastisitet. De vil derfor bidra til å redusere grovhet, forbedre hudens tekstur og tone, og gi huden et mer ungdommelig utseende

ELIXIR Cosmeceuticals: Balancing Hydration Cream reduserer talgproduksjonen, minimerer porene og gir en jevnere hudoverflate.

Denne lett absorberende fuktighetskremen er utviklet spesielt for dem med kombinasjonshud, urenheter og store porer. Ideell for de som både trenger fuktighet, men som også har behov for å normalisere talgproduksjonen.

  • Pentavitin® binder fuktighet, og holder huden hydrert selv under lav luftfuktighet.
  • 0,2% Miniporyl regulerer talgproduksjonen, virker oppstrammende på porelinning og gir en mer polert hudoverflate. 
  • 1% Sunsil Oleo 20 innovativt naturlig pulver som selektivt absorberer talg. Gir matt finish og reduserer blankhet.
  • 2% Niacinamide gir jevnere hudtone, redusere aldringstegn, akne merker og talg, samt som den forbedrer hudens naturlige glød.

PCA Skin: Dag/nattkrem for alle hudyper som har rikelig med fukt, er utrolig lett i konsistens og gir tilbake glød og liv i huden i løpet av 21 dager!

HydraBright er tilsatt fuktighetsgivende Squalane og kraftige aktive stoffer som niacinamid og biostabil gallesyre. Den retter seg mot de tre vanlige årsakene til matt hud: tørrhet, grov tekstur og stress.

HydraBright har vist seg å umiddelbart øke hydreringen, myke opp ru hudtekstur og redusere synlig rødhet og irritasjon. 

Årsaker til store porer og grov hud

Store porer og grov hud kan skyldes en rekke faktorer. Her er noen av de mest vanlige:

Alder: Når vi blir eldre, mister huden sin elastisitet, noe som kan føre til at porene ser større ut. I tillegg kan hudens naturlige eksfolieringsprosess bli tregere med alderen, noe som kan føre til en grovere hudtekstur.

Hudtype: Personer med fet hud har en tendens til å ha større porer. Dette skyldes at overflødig olje kan samle seg i porene, noe som får dem til å utvide seg og bli mer synlige.

Sollys: Overdreven eksponering for solen kan føre til at huden blir tykkere og porene blir mer synlige. Solen kan også skade hudens kollagen, noe som kan føre til at porene utvider seg.

Røyking: Røyking kan skade hudens kollagen og elastin, noe som kan føre til større porer og en grovere hudtekstur.

Dårlig hudpleie: Hvis du ikke rengjør huden din ordentlig, kan olje, døde hudceller og smuss samle seg i porene, noe som kan få dem til å utvide seg. Dette kan også føre til en grovere hudtekstur.

Det er viktig å merke seg at store porer og grov hud ikke er noe du nødvendigvis kan kontrollere. Men ved å ta vare på huden din og beskytte den mot solen, kan du bidra til å forbedre hudens tekstur og minimere utseendet av store porer.