Vinterhudens beste venn: Pleie- og velværetips for en strålende hud

Vinteren er her, og selv om snøfnuggene gir en magisk følelse, kan den kalde luften og lav luftfuktighet ta en toll på huden vår. Derfor er det viktig å endre hudpleierutinen for å gi den ekstra omsorg den trenger i vinterkulden.

Fuktighet er nøkkelen

Den tørre vinterluften kan strippe huden for fuktighet, og derfor er det viktig å tilføre ekstra fuktighet. Bytt til en rikere fuktighetskrem eller serum som gir intens næring. Velg produkter med ingredienser som hyaluronsyre og glyserin for å låse inn fuktigheten.

Bruk solbeskyttelse 

Selv om det er kaldt, er solen like intens som om sommeren. Påfør solkrem, spesielt på ansiktet, for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler. Dette bidrar til å forhindre tidlig aldring og beskytte mot solbrenthet. Spesielt hvis du gjør en utendørsaktivitet og det er snø. Snø kan reflektere opptil 90% av UV-strålene!

Skånsom rengjøring

Unngå overdreven rengjøring som kan tørke ut huden ytterligere. Velg en mild rensemelk eller renselotion som ikke irriterer eller fjerner de naturlige oljene i huden.

Eksfoliering

Selv om det er viktig å være skånsom, er eksfoliering en nøkkelkomponent for å fjerne døde hudceller og stimulere cellefornyelse. Bruk en mild eksfolierende skrubb en gang i uken for å opprettholde en sunn glød.

Beskytt leppene

De tynne leppene er spesielt utsatt for kulde og vind. Påfør en fuktighetsgivende leppepomade regelmessig for å forhindre tørre og sprukne lepper.

Drikk vann: Oppretthold fuktighetsbalansen fra innsiden ved å drikke nok vann. Hydrert hud er sunn hud, og det vil bidra til å bekjempe tørrhet.

Luftfuktighet i hjemmet: Bruk en luftfukter i rommene dine for å unngå at luften blir for tørr. Dette vil bidra til å bevare hudens naturlige fuktighetsnivå.

Klær i lag: Beskytt huden mot kulden ved å kle deg i lag. En tykk lue, skjerf og hansker kan bidra til å forhindre at kulden trekker ut fuktighet fra huden.

Husk at hver hud er unik, så det er viktig å tilpasse hudpleierutinen etter dine egne behov. Med disse enkle tipsene vil du være godt rustet til å møte vinterkulden og opprettholde en sunn og strålende hud gjennom hele sesongen.

Utforsk mer

Essensbeauty.no

Del 4: De beste PCA Skin produktene for voksen fet, til uren hud

Å håndtere fet og uren hud som voksen kan være en utfordring, men med riktig hudpleieprodukter kan du oppnå en sunnere og mer balansert hud. PCA Skin tilbyr et utvalg av produkter skreddersydd for å adressere voksen fet og uren hud. Enten du sliter med overflødig olje, tilstoppede porer eller urenheter, har PCA Skin løsningene for deg.